יום שבת, 8 במאי 2010

ווי אזוי מאכטמן א ישראלישע סלט?

מוקדש למורתי אסתר רוז'אנסקי
מענעמט א רויטער טאַמאטע
א שיינע, אַ האַרטע,
נישט וואַייך ווי א שמאַטע.

מענעמט א פעפער א גרינע
גלייך ווי די ברימטער קוזינע,

אוגערגע גרין און לאַנג
ווי אונזערע געשמאַק פאַֹרלאַנג.

א פריש שארפע ציבלע
שיין ווי א יונגע מיידאֹלע.

איין אָדער צווי מאַיירן
אויסגעראַצן גיט גיט
זאָל אפילו די באָבע זאָגן:
"אַ דאָס איז טאַֹקע גיט ".

און וואָס איז מיט רעטעך?
אָן רעטעך נישטו קיין סלט
דאָס וויסן דאָך-ייעדעם שמנדריק
און ייעדעם תעמעוואַט.

דאַרף מאן אָפשניידן דין דין
דיניקער און קלייניקער
מיט בוימעל
און זאַפט לימון,
זאַלץ און פעפער שוואַרץ
וואָס איז גיט צום האַרץ.

מישן און מישן גוט גוט
אָט אֹזוי עס איז געזונט.


מיט אַ גאַבעל און א מעסער
עס גזונטערהייט
אונזערע לערערין אסתר.

עס שמעקט אַ מחיה,
און ווער האָט גמאַכט
דעם סלט?
איירע תלמיד-אריה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה